DISTRIBUIȚI
Time

Administrația de la Ankara a acuzat Statele Unite că „închid ochii” la uciderea lui Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, catalogând declarațiile făcute de președintele american Donald Trump pe această temă drept „comice”, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Preşedintele Donald Trump a declarat marţi că, indiferent dacă prinţul moştenitor saudit este implicat sau nu în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, Statele Unite vor menţine relaţiile cu Arabia Saudită, pentru protejarea intereselor americane, pe cele ale Israelului şi ale altor aliaţi.


Citeşte şi: Trump îşi apără fiica în scandalul emailurilor de la Casa Albă: ‘Fake news!’

„Serviciile noastre secrete continuă să analizeze toate informaţiile, dar se poate foarte bine ca prinţul moştenitor să fi avut cunoştinţă de acest eveniment tragic – poate că a ştiut, poate că nu a ştiut!”, a declarat Trump.

Comentariile lui Donald Trump sunt contrazise de CIA, care consideră că moartea jurnalistului saudit a fost ordonată de prințul moștenitor.

Numan Kurtulmus, vicepreședintele partidului AK din Turcia, a contrazis remarcile făcute de președintele american.

Citeşte şi: Un senator republican îl critică dur pe Trump: ‘A făcut din Casa Albă o agenţie de PR pentru MbS’

„Declarațiile de ieri sunt comice. Nu este posibil ca o agenție de informații de rangul CIA, care știe și ce culoare are blana pisicii care merge prin grădina consulatului, să nu știe cine a ordonat uciderea. Acest lucru nu este credibil nici pentru opinia publică din Statele Unite, nici la nivel mondial”, a declarat Kurtulmus.

În urma unei întâlniri cu secretarul american de Stat, Mike Pompeo, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Turcia nu este complet satisfăcută cu nivelul de cooperare primit din partea Arabiei Saudite în acest caz.