DISTRIBUIȚI
Turkey Purge

Turcia a reînnoit în cele din urmă acreditarea unui jurnalist german care fusese nevoit să părăsească ţara duminică, a anunţat marţi postul de televiziune ZDF, pentru care el lucra, transmite AFP, potrivit Agerpres.

”Jorg Brase, directorul studioului ZDF de la Istanbul, a primit un răspuns pozitiv din partea autorităţilor turce, conform căruia legitimaţia sa de presă este in final prelungită. El îşi va relua activitatea în Turcia în următoarele zile”, a indicat postul de televiziune pe site-ul său.


Citește și : Rusia nu mai poate fi considerată un partener strategic al Uniunii Europene (comunicat PE)

Brase fusese constrâns să părăsească Turcia după refuzul iniţial al autorităţilor turce de a-i reînnoi acreditarea, la fel ca în cazul corespondentului Tagesspiegel, Thomas Seibert.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a apreciat sâmbătă, pe Twitter, că este ”inacceptabil” ca jurnalişti germani să nu poată ”lucra în mod liber” în Turcia.

Aproximativ 40 de jurnalişti străini stabiliţi în Turcia, printre care numeroşi germani, încă sunt în aşteptarea unei noi acreditări pentru anul 2019.

Citește și : Trump regretă că avioanele au devenit „prea complexe” pentru pilotare: „Nu doresc un Albert Einstein ca pilot”

Între alte surse de tensiuni, arestarea în 2017 a jurnalistului Deniz Yucel, care lucra pentru cotidianul german Die Welt, şi a altor cetăţeni germani în Turcia a provocat o gravă criză diplomatică între Berlin şi Ankara.