DISTRIBUIȚI
Sputnik

Militarii turci au „neutralizat” (termen utilizat de armată pentru a indica faptul că cei în cauză au fost ucişi, răniţi sau capturaţi) 43 de membri ai gherilei kurde PKK în nordul Irakului începând cu 28 mai, a informat joi Ministerul Apărării într-un comunicat citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Atacurile au fost derulate în cadrul „Operaţiunii Gheara”, o ofensivă militară aeriană care, susţinută de artilerie, se desfăşoară de la finalul lunii mai în regiunea irakiană Hakurk.


Citeşte şi: Aproape 150.000 de migranţi au fost arestaţi luna trecută la frontiera de sud a SUA

„Pe timpul operaţiunii Gheara alţi trei membri ai PKK au fost neutralizaţi. Numărul total al luptătorilor neutralizaţi de la începerea operaţiunii este de 43”, potrivit comunicatului Apărării.

De la începutul ofensivei, cel puţin doi soldaţi turci au murit după detonarea de explozibil plasat în zonă, se presupune, de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Citeşte şi: Protestatarii din Sudan resping dialogul cu puterea. Numărul morţilor a ajuns la 108

Armata nu a furnizat mai multe detalii despre unităţile terestre care participă la operaţiune în afara informaţiilor cu privire la numărul victimelor.

În trecut, armata turcă a efectuat frecvent operaţiuni aeriene în nordul Irakului contra unor presupuse baze şi tabere ale PKK, în special în regiunea munţilor Qandil, unde s-ar fi refugiat liderii acestei gherile kurde.