DISTRIBUIȚI
Ahval

Turcia a anunţat, vineri, că a înregistrat 141 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, un record în această ţară, cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor destinate să stopeze propagarea epidemiei, potrivit AFP, scrie news.ro.

Noile decese cauzate de pandemie anunţate de ministrul Sănătăţii au ridicat la 12.084 numărul victimelor în Turcia la mai mult de 435.000 de cazuri înregistrate oficial. Precedentul record de decese a fost înregistrat pe 19 aprilie cu 127.


Citește și : Donald Trump Jr, diagnosticat cu COVID-19

Cele mai recente cifre au fost anunţate cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare vineri a unei serii de măsuri destinate să încetinească răspândirea epidemiei.

Astfel, restaurantele şi cafenelele vor putea vinde doar la domiciliu, iar turcilor nu li se va permite să iasă la sfârşit de săptămână între orele 20.00 şi 10.00.

De altfel, centrele comerciale, supermarketurile şi patiseriile îşi vor înceta activitatea la ora 20.00, începând de vineri, iar cinematografele vor rămâne închise până la sfârşitul anului. Cursurile se vor face la distanţă până la sfârşitul lui decembrie.

Anunţând aceste restricţii, marţi, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a prevăzut că dacă epidemia continuă, Guvernul va fi „constrâns să ia măsuri şi mai drastice”.

Organizaţiile medicilor afirmă că numărul real al cazurilor şi al deceselor în Turcia este mult superior celui anunţat de Ministerul Sănătăţii.

Citește și : Ungaria ar putea primi din China un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului

Primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu, opozant al lui Erdogan, a cerut săptămâna trecută carantinarea capitalei economice a ţării, care este prima afectată de pandemie.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor care mor în fiecare zi în Istanbul este superior celui zilnic anunţat de Guvern pe tot teritoriul ţării.