DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Turcia a depăşit oficial pragul de 3.000 de decese provocate de noul coronavirus, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii, conform AFP, scrie agerpres.

În ultimele 24 de ore au murit 89 de pacienţi cu COVID-19, bilanţul ridicându-se acum la 3.081, a precizat ministerul.


Citește și : SUA nu au informaţii noi despre Kim Jong Un (Pompeo)

În acelaşi interval au fost raportate încă 2.936 cazuri de contaminare, al căror număr total a ajuns la 117.589 de la începutul epidemiei.

Ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat miercuri că ţara sa traversează acum ‘faza de vârf’ al epidemiei, remarcând chiar o ‘tendinţă de scădere’ în apariţia de cazuri noi.

Responsabilul a mai spus că aproape 7.500 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, reprezentând circa 6,5% din numărul total al celor contaminaţi.

Pentru a lupta împotriva epidemiei, Turcia a decis, printre altele, să închidă şcoli, să interzică manifestări culturale şi sportive, dar şi să impună măsuri punctuale de izolare socială la sfârşit de săptămână.

Locuitorii celor mai populate 30 de provincii, inclusiv Istanbul şi Ankara, nu vor putea ieşi din case timp de trei zile, de vineri până luni.

Citește și : Bilanţul epidemiei de coronavirus în Italia

‘În funcţie de evoluţia numărului de cazuri, vom putea în curând să relaxăm măsurile în provinciile cel mai puţin afectate’, a afirmat ministrul sănătăţii.

Pe de altă parte, autorităţile au accelerat în ultimele săptămâni efectuarea de teste, care au ajuns la aproape un milion, dintre care peste 40.000 miercuri.