DISTRIBUIȚI

Autorităţile turce au anunţat miercuri că, în urma intensificării operaţiunilor antidrog, au confiscat în primele nouă luni ale anului stupefiante care ar fi valorat peste 460 milioane de dolari pe piaţa neagră, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne, confiscările de heroină şi cocaină au crescut cu 51%, iar cele de ecstasy cu 245% faţă de anul anterior.


Citește și: Severin Krasimov, criminalul care a ucis-o pe jurnalista bulgară la Ruse

Turcia se află pe aşa-numita rută balcanică de trafic de droguri, folosită pentru aprovizionarea Occidentului cu narcotice din Asia şi Orientul Mijlociu, inclusiv cu heroină din Afganistan.

Comunicatul Ministerului de Interne subliniază că traficul de droguri constituie una din principalele surse de finanţare pentru grupările teroriste.

Vezi și: Explozie la o rafinărie din Bosnia! Opt oameni sunt internați în spital – VIDEO

În cursul acestui an, numărul operaţiunilor antidrog desfăşurate de poliţie a crescut cu 31%, iar cel al arestărilor cu 28%, mai arată comunicatul.

În ultimii ani, Turcia şi-a intensificat operaţiunile antidrog în urma creşterii consumului de stupefiante şi a numărului de decese provocate de marijuana sintetică.