DISTRIBUIȚI
Morocco World News

Turcia, ţară confruntată cu un acces dificil la vaccinuri anti-COVID-19, a anunţat miercuri că a comandat 50 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V, informează AFP, potrivit agerpres

”Dozele de Sputnik V vor trebui livrate în următoarele şase luni. Prima livrare va avea loc în luna mai”, a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca.


Citește și : Şeful BioNTech este încrezător că vaccinul său poate învinge mutaţia virusului din India

Anunţul său survine în timp ce Turcia şi-a încetinit campania de vaccinare anti-COVID-19 din cauza insuficienţei vaccinurilor disponibile. Una dintre măsurile luate este administrarea rapelului pentru vaccinul Pfizer-BioNTech la 6-8 săptămâni după prima doză, faţă de patru saptămâni cât se hotărâse iniţial.

”Aprovizionarea cu vaccinuri va fi complicată în următoarele două luni, dar ne aşteptăm ca ulterior să avem vaccinuri din abundenţă”, a mai spus ministrul turc.

Citește și : DE CE lipseşte oxigenul medical în India şi CUM este el fabricat?

Până în prezent numai 8,7 milioane de persoane din populaţia de circa 83 de milioane a Turciei au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19, majoritatea fiind imunizate cu vaccinul chinezesc Coronavac.

Din cauza unui nou val de infectări, guvernul de la Ankara a anunţat luni că începând de joi va fi instituit un lockdown timp de trei săptămâni.