DISTRIBUIȚI
Sputnik

Forţe turceşti au bombardat poziţii ale miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de Apărare a Poporului) în regiunea Tal Rifaat, din nordul Siriei, pentru a treia zi consecutiv, au relatat vineri media de stat turceşti, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Tal Rifaat este la circa 20 km vest de Afrin, aflat sub controlul Turciei şi al aliatului său Armata Siriană Liberă (ASL) de la o operaţiune de anul trecut având drept scop îndepărtarea din zonă a miliţiei YPG.


Citește și : Peste 95.000 de plângeri în statele UE de la intrarea în vigoare a noilor reglementări în materie de protecţie a datelor personale

YPG controlează încă mica regiune Tal Rifaat, cuprinsă între o zonă sub control turc la nord şi zone deţinute de guvernul sirian şi de rebelii sirieni antiguvernamentali la sud.

Ankara consideră YPG drept o organizaţie teroristă şi o ramificaţie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), care duce o mişcare de insurgenţă împotriva statului turc din 1984.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, forţele turceşti au tras miercuri cinci salve de artilerie asupra unor poziţii ale YPG în Tal Rifaat, 12 – joi şi peste 20 – vineri. Sursa nu menţionează dacă s-au înregistrat victime.

Ministerul turc al Apărării a indicat joi că forţele sale au ripostat la atacuri de hărţuire din partea YPG din Tal Rifaat împotriva unor elemente turceşti care operează în regiunea Afrin.

Citește și : Spania cere alegeri în Venezuela sau recunoaşterea lui Juan Guaido ca preşedinte interimar