DISTRIBUIȚI

Turcia a arestat pe 7 octombrie 15 suspecţi care lucrau pe teritoriul ei pentru serviciul secret israelian Mossad, scrie joi publicaţia turcă Sabah, citată de Haaretz şi Times of Israel, potrivit agerpres

Potrivit Sabah, cotidian apropiat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, peste 200 de ofiţeri au fost angrenaţi în operaţiunea de contrainformaţii a serviciului turc MIT (Organizaţia Naţională de Informaţii) de deconspirare a acestor agenţi, care spionau studenţi străini, inclusiv palestinieni, dar şi cetăţeni turci.


Citește și : Facebook începe SĂ PLĂTEASCĂ o parte din presa franceză

Aceşti spioni, cu descendenţă arabă, operau în grupuri de câte trei. Unii au avut întâlniri cu agenţi Mossad în Elveţia şi Croaţia, unde făceau schimb de informaţii, şi au primit de asemenea ordine în România, la Bucureşti, şi în capitala Kenyei, Nairobi, mai scrie sursa citată, adăugând că cele cinci grupuri de agenţi operau în zone diferite ale Turciei.

Ei transmiteau Mossadului informaţii despre studenţi potenţiali viitori lucrători în industria de apărare şi erau plătiţi prin diferite modalităţi, printre care criptomonede, transferuri financiare sau bijuterii.

Suspecţii au fost monitorizaţi ”timp de aproximativ un an, folosind metode de informaţii tehnice şi umane, perioadă în care ei au fost implicaţi în acţiuni de spionaj axate pe palestinienii din Turcia”, scrie publicaţia turcă, menţionând de asemenea că urmează să fie formulate acuzaţii împotriva lor.

Citește și : Sea-Watch 3 are la bord sute de migranţi şi aşteaptă să fie primită de un port european