DISTRIBUIȚI
NBC News

Tunisia s-a oferit miercuri să preia îngrijirea medicală a o sută de persoane rănite în exploziile devastatoare de la Beirut, după ce a anunţat trimiterea de urgenţă în Liban a două avioane militare cu ajutor alimentar şi medical, relatează AFP, scrie agerpres.

„Preşedintele Kais Saied a autorizat trimiterea de urgenţă a două avioane militare cu ajutor alimentar şi medical pentru a susţine poporul libanez”, a indicat preşedinţia Republicii într-un comunicat.


Citește și : 40 de români sunt INFECTAȚI cu coronavirus într-o fermă din Germania

De asemenea, preşedintele tunisian a trimis o delegaţie de cadre medicale şi paramedici şi a luat decizia de a aduce de la Beirut 100 de răniţi, care vor fi preluaţi şi spitalizaţi de statul tunisian, se mai menţionează în textul citat.

Aceste decizii au fost luate în cadrul unei reuniuni între şeful statului, ministrul apărării Imed Hazgui şi cel al afacerilor sociale şi sănătăţii interimar, Mohamed Habib Kchaou.

Marţi, preşedintele tunisian Kais Saied i-a trimis o scrisoare de condoleanţe omologului său libanez Michel Aoun, asigurându-l de „susţinerea totală a Libanului frate”.

Două explozii enorme din portul Beirut s-au soldat marţi cu cel puţin 100 de morţi, mii de răniţi şi sute de mii de persoane fără adăpost. Deflagraţiile de proporţii au provocat scene de devastare şi de panică în capitala libaneză, declarată oraş „sinistrat”.

Citește și : Rușii cred că meseria de medic este cea mai periculoasă

Guvernul libanez a pus exploziile pe seama unei cantităţi de 2.750 de tone de nitrat de amoniu depozitate „fără măsuri de siguranţă” în port şi a lansat un apel la ajutor internaţional de urgenţă.