DISTRIBUIȚI
Libcom.org

Sute de persoane au manifestat, sâmbătă seară, la Gafsa, oraş din sudul Tunisiei, incendiind pneuri şi blocând o stradă, după un meci de baraj marcat de violenţe, la care una dintre echipe s-a retras de pe teren, relatează AFP, potrivit news.ro .

Arbitraj contestat, intervenţia responsabililor politici, bătaie între conducători pe teren: meciul de baraj dintre EGS Gafsa şi US Ben Guerdane s-a transformat în haos pe stadionul Raden, în apropiere de Tunis. EGS Gafsa a ieşit de pe teren cu jumătate de oră înainte de finalul jocului, când cele două echipe erau la egalitate. Considerând că jucătorii de la EGS Gafsa s-au retras, arbitrul a dictat finalul partidei, condamnând Gafsa la al patrulea sezon consecutiv în eşalonul secund.


Citește și : Grecia: Primarul din Salonic a fost agresat de presupuşi ‘derbedei de extremă dreapta’

Nemulţumiţi, sute de tineri s-au strâns sâmbătă seară în centrul oraşului Gafsa, au incendiat pneuri şi au blocat pentru scurt timp o stradă. Un camion care transporta fosfat a fost răsturnat de protestatari.

Nu a fost rănită nicio persoană în timpul manifestaţiei. Protestatarii au scandat şi sloganuri împotriva arbitrului, pe care îl acuză că a favorizat-o pe Ben Guerdane, şi împotriva preşedintelui federaţiei, Wadii Jary.