DISTRIBUIȚI
Human Rights Watch

Tunisia şi-a închis frontierele maritime şi a restrâns semnificativ legăturile aeriene cu Europa şi Egiptul, obligând toţi călătorii care vin din străinătate să se izoleze timp de 14 zile la sosirea în ţară pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, notează AFP, scrie agerpres.

Aceste măsuri drastice au fost anunţate vineri seară de premierul Elyes Fakhfakh într-un discurs televizat, în contextul în care Tunisia numără 16 cazuri confirmate, majoritatea persoane infectate în străinătate.


Citește și : TRUMP decretează STAREA DE URGENŢĂ în SUA din cauza epidemiei de coronavirus

Toate rutele maritime sunt suspendate, precum şi legăturile aeriene, spre Italia. Un zbor zilnic este menţinut spre Franţa şi un singur zbor săptămânal spre Spania, Marea Britanie, Germania şi Egipt.

Aceste măsuri intră în vigoare de sâmbătă până la 4 aprilie.

Toţi călătorii care sosesc din străinătate vor trebui să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu. Ministerul Sănătăţii a informat vineri că nu va fi permisă părăsirea teritoriului Tunisiei în timpul carantinei.

Nu vor avea loc rugăciuni colective, inclusiv vinerea, iar barurile, cafenelele şi restaurantele vor trebui să închidă la orele 16.00, a adăugat Elyes Fakhfakh.

Adunările sunt interzise, toate manifestările culturale anulate, iar competiţiile sportive, inclusiv meciurile de fotbal, se vor desfăşura fără spectatori.

Şcolile, care au fost închise în această săptămână cu câteva zile înainte de începutul vacanţei în Tunisia, nu se vor redeschide cel puţin până la 28 martie.

„Putem ţine în frâu această pandemie respectând instrucţiunile”, a subliniat prim-ministrul, adăugând că deocamdată situaţia este „sub control”.

Citește și : Danemarca îşi atenţionează cetăţenii că riscă să rămână blocaţi în alte ţări din cauza coronavirusului

Trei noi cazuri au fost confirmate vineri seară în Tunisia, a precizat Ministerul Sănătăţii, ridicând la 16 numărul bolnavilor identificaţi.

Marocul şi Algeria vecină şi-au redus şi ele vineri legăturile maritime şi aeriene cu Europa, mai scrie AFP.