DISTRIBUIȚI
Human Rights Watch

Publicarea oficială de către Tunisia a unei liste cu sute de ”martiri” ai revoluţiei care a îndepărtat de la putere regimul lui Ben Ali, în 2011, este un ”semn puternic pentru continuarea tranziţiei democratice”, a declarat sâmbătă un avocat, relatează AFP, potrivit agerpres

Pe de altă parte, o asociaţie de familie a victimelor a considerat că publicarea acestei liste nu face ”dreptate victimelor”, ci vizează să ”calmeze tensiunile sociale” trăite de această ţară din Maghreb.


Citește și : China începe procesul celor doi spioni canadieni

La mai bine de zece ani de la revoluţie, această listă revendicată de mult timp de victime şi de familiile lor – şi pe care se află numele a 129 de morţi şi 634 de răniţi – a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial, în ajunul a 65 de ani de la ”independenţă”..

Citește și : Preşedintele Germaniei îi decorează pe fondatorii BioNTech

„Este o recunoaştere de către stat a sacrificiilor făcute de aceste persoane pentru căderea dictaturii”, a declarat pentru AFP Abderrazak Kilani, avocat şi preşedinte al instanţei generale a martirilor şi răniţilor revoluţiei.

Această publicaţie deschide, de asemenea, calea pentru recursuri administrative pentru cele aproximativ 1.500 de persoane care cred că au fost excluse în mod greşit de pe listă. În 2012, un bilanţ preliminar al autorităţilor a raportat 338 de morţi şi 2.147 de răniţi la revoluţia din Tunisia.