DISTRIBUIȚI

Peste 600 de persoane au fost arestate după a treia noapte de revolte în Tunis şi în alte 15 oraşe din Tunisia, a anunţat luni Ministerul de Interne tunisian, potrivit AFP, Reuters şi dpa, transmite şi agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Khaled Hayouni, a precizat că au fost operate 632 de arestări.


Citeşte şi: Australia NU crede în vaccin şi rămâne ÎNCHISĂ tot anul 2021

Grupuri de tineri cu vârste cuprinse între 15 ani şi 25 de ani au ”incendiat pneuri şi pubele pentru a împiedica deplasările forţelor de securitate”, în pofida unor restricţii de circulaţie impuse pentru a limita răspândirea COVID-19 în ţara afectată de o gravă criză economică şi politică.

Autorităţile de la Tunis au decis să desfăşoare armata în oraşele Sousse (est), Bizert (nord), Kasserine şi Siliana (centru-vest), după ce în ultimele trei zile protestele s-au întins în ţară. Mohamed Zekri, reprezentant al Ministerului Apărării tunisian, a precizat că scopul trimiterii militarilor în oraşele respective este de a proteja anumite clădiri guvernamentale.

Demonstranţii au sfidat şi o interdicţie de circulaţie, impusă pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, şi au ieşit pe străzi în fiecare noapte începând de vineri pentru a denunţa dificultăţile economice.

În capitala Tunis, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care o atacaseră cu pietre şi blocaseră şoselele.

Citeşte şi: SUA acuză Rusia că vrea să-l reducă la tăcere pe Alexei Navalnîi

Proteste violente s-au înregistrat şi în oraşele Mahdia, Kairouan, Kelibia, Nabeul, Manouba şi Monastir.

La 10 ani de la revoluţia care a dus la îndepărtarea dictatorului Zine El Abidine Ben Ali, Tunisia cunoaşte o gravă criză economică, ţara ajungând practic în pragul falimentului.