DISTRIBUIȚI
A boat is seen at a harbour in the southern island of Kerkenna, where migrants departed from last week before their boat sank, Tunisia June 4, 2018. Picture taken June 4, 2018. REUTERS/Zoubeir Souissi

Autorităţile tunisiene au decis să permită intrarea în portul Zarzis a unei nave care transporta 40 de migranţi aflaţi pe mare de peste două săptămâni, cazul lor provocând o dispută diplomatică între Tunisia, Malta şi Italia în legătură cu ţara care trebui să îi preia, informează dpa, potrivit agerpres.

Premierul tunisian Youssef Chahed a declarat în parlamentul de la Tunis, sâmbătă seară, că nava Sarost-5, care a salvat migranţii după ce ambarcaţiunea în care se aflau aceştia s-a scufundat la 13 iulie, a primit permisiunea de a acosta în portul Zarzis din motive umanitare.


Citește și : Erdogan avertizează SUA că vor pierde un aliat puternic şi sincer

”Prima intervenţie (de a salva migranţii a avut loc într-o zonă din jurisdicţia autorităţilor malteze. A apărut o controversă legată de cine urma să primească migranţii. Am fost prudenţi în legătură cu acest subiect”, a spus Chahed.

El a adăugat că starea sănătăţii migranţilor, care au plecat din Libia, este bună după ce aceştia au primit îngrijiri medicale.

Citește și : Spania cere o soluţie europeană la problema imigraţiei

Autorităţile de la Tunis se tem că acest caz ar putea duce la un aflux de migranţi către Tunisia, în condiţiile în care mai multe state europene refuză preluarea acestora.