DISTRIBUIȚI

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-Wen a fost vaccinată luni cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 de producţie locală, care de asemenea a devenit disponibil pentru public în aceeaşi zi, informează DPA, potrivit agerpres.

După ce a primit prima doză a vaccinului Medigen anti-COVID-19, dezvoltat de o firmă taiwaneză, Tsai a declarat pentru media că nici nu a simţit acul şi apoi a făcut semnul OK, a relatat agenţia de presă de stat CNA (China News Agency).


Citește și: Olaf Scholz apără misiunea Bundeswehr-ului în Afganistan – Black News

Luni, Taiwanul a început să administreze vaccinul Medigen şi mai multe figuri publice, inclusiv membri ai consiliului municipal, s-au dus să se vaccineze pentru a-şi arăta sprijinul faţă de producţia internă de vaccinuri.

Duminică, Centrul de comandament pentru epidemii (CECC) a anunţat că aproape 40% din populaţia de 23,5 milioane de locuitori ai insulei a primit prima doză de vaccin AstraZeneca sau Moderna. Cu toate acestea, doar aproximativ 3% din populaţie a primit două doze.

Potrivit CECC, Taiwanul a achiziţionat peste 10,7 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 şi alte doze vor fi disponibile în viitorul apropiat. Disponibilitatea vaccinului taiwanez Medigen ajută în mod semnificativ stimularea ratei de vaccinare.

Citeşte şi: Biden speră că evacuarea din Afganistan să se încheie până la 31 august – Black News

În Taiwan, măsurile sporite de control antivirus adoptate de la mijlocul lunii mai în faţa noului val de infecţii par să aibă un efect asupra numărului de infecţii, în timp ce de multe zile numărul de noi cazuri transmise la nivel local a rămas sub 10.

De când a început pandemia, Taiwanul a raportat un total de 15.926 de infecţii cu coronavirus. Duminică, bilanţul de decese în insulă a rămas la 828.