DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Trupurile a şapte alpinişti care şi-au pierdut viaţa pe al doilea cel mai înalt munte din India au fost recuperate de o echipă de salvare, au indicat luni oficiali locali, citaţi de dpa, potrivit agerpres.

Căutările continuă însă pentru descoperirea corpului unui al optulea alpinist care şi-a pierdut viaţa pe muntele Nanda Devi, a declarat responsabilul local Vijay Kumar Jogdande, precizând că operaţiunile de salvare au durat aproape o lună.


Citeşte şi: Presa germană anunţă începutul sfârşitului lui Ergdogan

O echipă internaţională de alpinişti din care făceau parte patru britanici, doi americani, un australian şi un indian a dispărut pe 24 mai.

Grupul încerca să ajungă pe un vârf neexplorat al muntelui de 7.817 de metri, când a fost lovit de avalanşă, au indicat oficialii. Până la începutul lunii iunie, elicopterele trimise în căutarea alpiniştilor au reperat cinci corpuri în respectiva regiune.

„O echipă de alpinişti din cadrul Poliţiei de Frontieră Indo-Tibetane, care traversa zona, situată la o înălţime de peste 5.000 de metri, a descoperit cadavrele a şapte alpinişti duminică. Corpurile au fost recuperate de la 1,5 metri sub zăpadă şi se aflau în stare intactă”, a precizat Jogdande.

Misiunea de a recupera cadavrele a fost împiedicată de vremea nefavorabilă, cu ninsori şi vânturi puternice, dar şi de terenul accidentat de pe Nanda Devi.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Italia. Unda seismică s-a resimţit la Roma! 

Grupul de alpinişti era condus de experimentatul ghid britanic Martin Moran, a cărui companie Moran Mountain a condus multe expediţii în zona indiană a lanţului Himalaya.

Nanda Devi este cunoscut drept unul dintre cele mai dificili munţi pentru alpinişti.