DISTRIBUIȚI
AirPano

Corpul unuia dintre cei trei alpinişti italieni daţi dispăruţi de trei zile în masivul Mont-Blanc din Alpii francezi a fost recuperat vineri, iar cele ale însoţitorilor săi au fost localizate, a precizat pentru AFP serviciul salvamont şi prefectura Haute-Savoie, potrivit agerpres.

Persoana decedată a fost identificată ca fiind Luca Lombardini de către Plutonul de Jandarmerie Montană (PGHM) a oraşului Chamonix, care a lansat un apel către persoanele ce pot oferi informaţii despre dispăruţi.


Citește și : Vladimir Putin a discutat telefonic cu Tayyip Erdogan (Kremlin)

”Ceilalţi doi alpinişti nu au cum să mai fie în viaţă. Au fost probabil îngropaţi sub pietre şi gheaţă. Se află probabil într-un perimetru de câţiva zeci de metri” faţă de corpul recuperat, potrivit PGHM.

Echipele de salvare nu au încă ”confirmarea vizuală” a celorlalţi doi alpinişti.

Coarda care îi ţinea legaţi pe cei trei italieni a fost tăiată pentru a putea recupera primul cadavru, a precizat prefectura.

Primul corp ”a fost găsit la aproximativ ora 13:00 la poalele Aiguille Verte. Cei trei alpinişti escaladau o creastă la 3.400-3.500 de metri. Cel mai probabil s-au prăbuşit împreună”, potrivit PGHM.

Pe lângă jandarmi, alţi 10 bărbaţi, dintre care şase paramedici italieni din Val d’Aoste, au plecat în căutarea alpiniştilor în sectorul Grands Montets, asistaţi de un elicopter de la Securitatea Civilă şi de o dronă.

Operaţiunile de recuperare a corpurilor neînsufleţite vor fi reluate sâmbătă dimineaţă.

Citește și : O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a urmărit, în aprilie, un submarin nuclear american în Marea Mediterană

Potrivit agenţiei italiene ANSA, unul dintre cei dispăruţi este Alessandro Lombardini, de 28 de ani, membru salvamont din oraşul de frontieră Bardonecchia. Era însoţit de fratele său, Luca, pentru care această excursie era un cadou aniversar, şi de logodnica acestuia din urmă.

Potrivit Compagnie du Mont-Blanc, cei trei dispăruţi au plecat pe traseu marţi pentru a ajunge în sectorul Grands-Montets, la 3.300 metri altitudine Pentru că nu s-au întors, soţia unuia dintre ei a alertat autorităţile.