DISTRIBUIȚI

Trupul neînsufleţit al fostului preşedinte chinez Jiang Zemin, decedat miercurea trecută la vârsta de 96 de ani, a fost incinerat luni, cu o zi înaintea începerii funeraliilor sale, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.  

Incinerarea a avut loc la cimitirul Babaoshan din Beijing, unde se odihnesc liderii revoluţionari şi ai Partidului Comunist Chinez (PCC).


Citește și : Rusia își întețește atacurile în estul Ucrainei dorind să încercuiască forțele Kievului

Actualul preşedinte al Chinei şi secretar general al PCC, Xi Jinping, a însoţit împreună cu alţi demnitari din cadrul partidului sicriul lui Jiang Zemin până la cimitir.

Funeraliile naţionale ale fostului preşedinte încep marţi la ora locală 10:00 (02.00 GMT) în Marele Salon al Poporului din Beijing şi vor fi transmise în direct la televiziune în întreaga ţară.

Anunţul comitetului funerar însărcinat cu organizarea ceremoniei, condus de preşedintele Xi Jinping, le-a indicat responsabililor partidului ”să organizeze membrii de partid şi masele” pentru a vedea ceremonia funerară.

Jiang Zemin a ajuns în fruntea Partidului Comunist Chinez (PCC) după reprimarea manifestaţiilor din Piaţa Tiananmen din Beijing şi a fost alături de transformarea celei mai populate ţări din lume într-o putere mondială.

Citește și : Zelenski a fost declarat personalitatea anului! Ce spune liderul de la Kiev Sunt mai degrabă responsabil, decât curajos

Preşedinte între anii 1993 şi 2003, el a continuat să exercite şi ulterior o influenţă asupra vieţii politice chineze. Jiang Zemin a decedat miercuri, în urma leucemiei şi unei insuficienţe multiple de organe.