DISTRIBUIȚI

Trupele rusești au distrus complet 101 unități sanitare și au avariat alte 570 de la începutul războiului, a declarat, pe Telegram, președintele comisiei parlamentare ucrainene pentru sănătate, Mykhaylo Radutskyy, informează mediafax.

Parlamentarul susține că atacurile nu au fost accidentale și că unitățile sanitare ucrainene au fost ținte pentru armata rusă pe tot parcursul conflictului.


Citește și : Noul comandant al forţelor americane din Orientul Mijlociu primeşte semnale de îngrijorare privind angajamentul SUA

„Armata rusă efectuează focuri țintite asupra infrastructurii medicale. Ei nu mai speră să pună stăpânire pe teritoriile noastre, ci vor să distrugă toate facilitățile medicale cu lovituri de rachete și bombardamente. A-i lăsa pe cetățenii noștri fără spitale, fără maternități, fără asistență medicală și fără medici face parte din genocidul poporului ucrainean”, a explicat parlamentarul, potrivit BBC.

Printre altele, oficialii ucraineni spun că trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise într-un atac asupra unei maternități și a unui spital pentru copii din orașul Mariupol în luna martie.

Citește și : Aderarea Suediei la NATO va avea un efect stabilizator