DISTRIBUIȚI

Trupele ruse au preluat controlul asupra unui arsenal al armatei ucrainene cu mii de tone de muniţie în regiunea Harkov, a anunţat, vineri, Ministerul rus al Apărării, relatează agenţia de presă rusă TASS , scrie news.ro

”În timpul operaţiunii lor militare speciale, trupele ruse de inginerie au preluat controlul asupra unui arsenal al armatei ucrainene pe o suprafaţă de câteva sute de hectare, cu depozite care conţin mii de tone de muniţie în regiunea Harkov”, se arată într-un comunicat al ministerului.


Citește și :  Peste 1.100 de medici din Germania s-au oferit voluntari să plece în Ucraina

Acolo sunt depozitate, în special, muniţie pentru sisteme de lansare de rachete multiple cu bombe cu dispersie, a mai precizat Ministerul rus al Apărării.

”Acestea sunt muniţiile pe care forţele ucrainene le foloseau pentru a bombarda cartierele rezidenţiale din zonele populate, punând în permanenţă în pericol civilii”, invocă Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

De asemenea, depozitele conţineau muniţie pentru arme uşoare, artilerie grea, armamentul sistemelor de apărare aeriană şi diverse grenade, mai susţine comunicatul.

Citește și : Fostul preşedinte hondurian este judecat în SUA pentru trafic de droguri

 

”Pe lângă muniţia de fabricaţie sovietică, în depozite se aflau mine şi obuze de fabricaţie occidentală”, se mai menţionează în comunicat.