DISTRIBUIȚI
A Ukrainian soldier directs a Russian tank that Ukrainians captured after fighting with Russian troops, as Russia's attack on Ukraine continues, outside Brovary, near Kyiv, Ukraine, March 10, 2022. REUTERS/Thomas Peter

Statul Major al Ucrainei a anunţat, vineri, că forţele ruse şi-au încheiat retragerea din regiunea Sumî (nordul Ucrainei), continuând în acelaşi timp acumularea de forţe în estul ţării, conform CNN, scrie news.ro .

”Ocupanţiii ruşi şi-au retras complet trupele din regiunea Sumî în Federaţia Rusă”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Ucrainei, pe Facebook.


Citește și : Creşte bilanţul negru după atacul de la Kramatorsk (VIDEO)! Printre zecile de morţi se află şi patru copii!

Armata Rusiei a anunţat anterior că se retrage din nordul Ucrainei şi din jurul Kievului pentru a îşi concentra eforturile în regiunea de est a ţării, Donbas.

Declaraţia Statului Major al Ucrainei a mai menţionat că trupele ruse au continuat acumularea în Zaporijie (sud) şi în Doneţk (est) şi au continuat o ofensivă în direcţia Popasna şi Sieverodoneţk, în regiunea Lugansk (est).

Citește și :  NATO este pregătită să furnizeze arme Ucrainei pentru câţiva ani