DISTRIBUIȚI
Salon

Preşedintele american Donald Trump doreşte să vorbească cu procurorul special Robert Mueller, care anchetează o eventuală complicitate între echipa de campanie a candidatului republican şi Moscova în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, a declarat joi avocatul preşedintelui american, Ty Cob, relatează AFP, potrivit agerpres.

Donald Trump ‘doreşte să ofere toate răspunsurile posibile la întrebările pe care procurorul special i le-ar putea pune’, a afirmat Ty Cob într-un interviu acordat televiziunii CBS difuzat joi.


Citeşte şi: Pentagonul trimite un mesaj clar Turciei privind crearea unei armate în nordul Siriei

‘Este foarte nerăbdător să-i explice procurorului special… să-i spună ce este necesar pentru ca această anchetă să fie finalizată’, a subliniat avocatul preşedintelui. Donald Trump, care a contestat mereu chiar şi cea mai mică ‘complicitate’ între echipa sa şi Moscova, denunţă cu regularitate o ‘vânătoare de vrăjitoare’ declanşată împotriva sa.

Ty Cob a estimat că ‘nu există nici un motiv ca această anchetă să nu se încheie rapid’, în opinia sa ‘în patru până la şase săptămâni’.

În urmă cu o săptămână, în cadrul unei conferinţe de presă, Trump a declarat că este ‘improbabil să existe chiar şi o discuţie’ cu fostul director FBI, numit procuror special anul trecut pentru a încerca să facă lumină asupra posibilelor legături între campania miliardarului şi Moscova.

Mueller, fostul şef al FBI din 2001 până în 2013, a pus sub acuzare recent mai mulţi apropiaţi ai lui Donald Trump, între care şi generalul Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pentru securitatea naţională. Acesta din urmă a pledat vinovat pentru că a minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

Citeşte şi: Europa ne-a luat la ochi: ‘Foarte puţine progrese în prevenirea corupţiei’

Dincolo de eventuala complicitate cu Moscova, Robert Mueller încearcă, de asemenea, să determine dacă preşedintele american se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei. Investigaţiile se concentrează în special asupra condiţiilor în care el l-a demis pe directorul FBI, James Comey, în luna mai anul trecut.

Potrivit lui Comey, care a depus mărturie în faţa Senatului, preşedintele i-ar fi cerut personal, în timpul unei întâlniri în Biroul Oval, să închidă ancheta cu privire la generalul Michael Flynn.