DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele Donald Trump a semnalat, marţi după-amiază, că ar putea propune un plan în valoare de 2.000 de miliarde de dolari pentru reconstrucţia infrastructurii în Statele Unite şi crearea de locuri de muncă, în conextul crizei generate de pandemie, scrie mediafax.

Preşedintele Donald Trump a afirmat că ar putea elabora un plan în valoare de 2.000 de miliarde de dolari pentru reconstrucţia infrastructurii, argumentând că dobânzile sunt favorabile în acest moment şi că ar fi create şi locuri de muncă, conform site-ului de ştiri Axios.com.


Citește și : Oprirea intermitentă a activităţilor, după un model matematic, poate reduce impactul economic (cercetători)

„În contextul în care dobânzile în Statele Unite sunt acum la nivelul zero, acesta este momentul pentru Legea infrastructurii, aşteptată de câteva decenii. Va trebui să fie un plan foarte mare şi îndrăzneţ, 2.000 de miliarde de dolari. Un plan concentrat doar pe locuri de muncă şi pe reconstruirea a ceea ce a fost la un moment dat măreaţa infrastructură a ţării noastre”, a declarat Donald Trump, prin Twitter.

Donald Trump propune de mult timp reconstruirea infrastructurii Statelor Unite prin credite masive, dar a întâmpinat rezistenţă din partea congresmenilor republicani, notează jurnalistul Jonathan Swan, de la site-ul Axios.com, explicând că, în contextul crizei, preşedintele SUA speră să îşi poată convinge colegii de partid să accepte ideea.

Citește și : Proteste în Tunisia faţă de izolarea generală instaurată

Donald Trump nu vrea parteneriate public/privat, dar planul privind infrastructura ar putea fi de acest tip, notează Axios.com.