DISTRIBUIȚI
U.S. President Donald Trump waits for reporters to leave the room after speaking about his summit with Russia's President Putin during a meeting with members of the U.S. Congress at the White House in Washington, July 17, 2018. REUTERS/Leah Millis

Preşedintele SUA, Donald Trump, vrea impunerea de taxe vamale la importurile din China în valoare de încă 200 de miliarde de dolari, afirmă surse politice de la Washington, în pofida planului negocierilor cu Beijingul pentru depăşirea conflictului comercial, relatează agenţia Bloomberg, conform mediafax.

Departamentul Trezoreriei din SUA vrea să iniţieze negocieri cu Administraţia de la Beijing pe tema relaţiilor comerciale.


Citește și : Heiko Maas: Rusia trebuie să preîntâmpine o catastrofă umanitară în regiunea siriană Idlib

Donald Trump a impus deja taxe vamale speciale în valoare de 50 de miliarde de dolari la importurile din China. Beijingul a ripostat cu măsuri simetrice.

Preşedintele american a semnalat că Statele Unite nu au nevoie neapărat de un acord comercial cu China. „Noi nu suntem supuşi presiunilor pentru un acord cu China, ei sunt supuşi presiunilor pentru a obţine un acord cu noi. Statele Unite vor impune curând tarife de miliarde şi vor fabrica produse acasă”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Citește și : Doi palestinieni, ucişi de tiruri israeliene în timpul manifestaţiilor din Fâşia Gaza

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat vineri după-amiază pentru agenţia Bloomberg că Donald Trump le-a cerut consilierilor să identifice modalităţi de impunere a taxelor vamale în valoare de încă 200 de miliarde de dolari la importurile din China.