DISTRIBUIȚI
REUTERS

Într-un discurs plin de atacuri la adresa ideologiilor de stânga şi liberale în care şi-a acuzat contestatarii că urmăresc să impună o revoluţie culturală, preşedintele Donald Trump a anunţat joi un nou plan federal de educaţie care să încurajeze „educaţia patriotică”, informează dpa, potrivit agerpres.

„Tinerii noştri vor fi învăţaţi să iubească America cu toată inima şi din tot sufletul”, a declarat Trump.


Citește și : În ciuda negocierilor de pace, talibanii au ucis 20 de militari afgani

El a povestit cum activişti de stânga, în timpul protestelor împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului din timpul verii, au dărâmat statui ale unor personaje istorice importante şi, de asemenea, şi-a atacat oponenţii care, în opinia sa, zugrăvesc imaginea unei Americi rasiste, bazate pe opresiune.

Preşedintele Donald Trump a vizitat sediul Arhivelor Naţionale, unde se află originalul Declaraţiei de Independenţă şi a Constituţiei, pentru a ţine acest discurs cu prilejul aniversării semnării Constituţiei, în 1787. Preşedintele american a anunţat, cu această ocazie, că va crea o „comisie naţională pentru promovarea educaţiei patriotice”.

Citește și : Polonia vrea un fond UE de cel puţin un miliard de euro pentru stabilizarea Belarusului

În SUA două mari subiecte suscită dezbateri aprinse în prezent: rasismul şi cât de profund este acesta înrădăcinat în structurile statului, precum şi moştenirea din epoca sclaviei.