DISTRIBUIȚI

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, joi, că vrea menţinerea unui dolar „puternic”, lăudând performanţele monetare ale Administraţiei de la Washington, dar exprimând dorinţa unor dobânzi negative, scrie mediafax.

„Este o perioadă extraordinară să avem un dolar puternic deoarece întreaga lume, …ştiţi, noi plătim dobânzi zero. Nici asta nu s-a mai întâmplat, plătim atât de puţin. Toată lumea vrea tranzacţii cu dolari pentru că am menţinut dolarul puternic. Eu l-am menţinut puternic”, a afirmat Donald Trump, potrivit postului Fox News.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Italia

Dolarul a avut o tendinţă de creştere în raport cu euro, dar este în scădere cu 1,48% faţă de yenul japonez, notează Fox Business. Chiar dacă este bucuros că dobânda de politică monetară este la nivelul zero în SUA, Donald Trump vrea dobânzi negative, oferind ca exemplu situaţiile din Germania şi Japonia.

„Dacă ei beneficiază de dobânzi negative, ar trebui să facem şi noi acest lucru. Cred cu tărie că ar trebui să avem şi noi dobânzi negative”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Citește și : Putin: Situaţia creată de noul coronavirus se ameliorează în Rusia