DISTRIBUIȚI
ap

Oficiali ai administraţiei Donald Trump vor inspecta patru baze militare americane pentru a vedea dacă pot găzdui copiii migranţi care au trecut ilegal frontiera, a informat marţi Washington Post, relatează AFP, potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, ministrul american al justiţiei Jeff Sessions a avertizat că persoanele care intră ilegal în Statele Unite împreună cu copiii lor vor fi separate de aceştia.


Citește și: Coreea de Nord amenință că anulează summitul prevăzut la 12 iunie cu Donald Trump

Washington Post, citând un e-mail trimis Pentagonului de Ministerul Sănătăţii, a informat că oficiali guvernamentali vor vizita baze militare din Texas şi Arkansas, în sudul ţării. Potrivit ziarului, persoanele sub 18 ani neînsoţite care ajung la frontieră şi copiii separaţi de părinţii lor vor fi cazaţi în aceste baze militare.

Este vorba despre vizite preliminare şi nicio decizie nu a fost luată oficial, a precizat publicaţia americană.

În timpul unei vizite la frontiera SUA în Arizona şi în California săptămâna trecută, Jeff Sessions a avertizat că orice persoană care încearcă să intre în mod ilegal în SUA împreună cu un copil va fi probabil separată de minor.

„Dacă nu vrei să-ţi vezi copilul separat (de tine), atunci nu-l face să treacă ilegal graniţa. Nu este vina noastră dacă cineva face asta”, a spus Sessions.

Citește și: 4000 de angajați ai Google cer gigantului IT să nu mai colaboreze cu armata americană

Potrivit unui oficial al Ministerului Sănăţii citat de Washington Post, centrele de găzduire pentru copiii migranţi sunt ocupate în proporţie de 91% şi, prin urmare, se iau în calcul alte locaţii pentru aplicarea măsurilor preconizate.

În iulie 2014, 60.000 de minori au trecut graniţa în Statele Unite din America Centrală. Administraţia fostului preşedinte Barack Obama a folosit atunci baze din California, Oklahoma şi Texas pentru a adăposti mii de copii, potrivit Washington Post.