DISTRIBUIȚI
NBC News

Preşedintele Donald Trump a apreciat că probabil nu este momentul oportun să îi facă o vizită liderului nord-coreean Kim Jong Un la Phenian, în contextul în care discuţiile dintre SUA şi Coreea de Nord privind arsenalul nuclear al Phenianului se află într-un punct mort, transmite AFP, potrivit agepres.

„Nu cred că suntem gata pentru asta”, a declarat luni, la Casa Albă, preşedintele Donald Trump, adăugând însă că o vizită în Coreea de Nord dar şi posibilitatea unei vizite a liderului nord-coreean în SUA ar putea fi luate în calcul pentru mai târziu.


Citește și : O deputată moldoveancă a fost reținută la scurt timp după ce i-a fost ridicată imunitatea – VIDEO

Rugat să comenteze informaţiile apărute în presa sud-coreeană, conform cărora Kim Jong Un l-ar fi invitat într-un mesaj scris la Phenian, preşedintele Trump a refuzat să confirme sau să infirme aceste informaţii. „Relaţiile noastre sunt foarte bune, dar nu vreau să vorbesc despre asta”, a răspuns liderul de la Casa Albă.

Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un de trei ori: în iunie 2018 la Singapore, în februarie 2019 la Hanoi şi în iunie în Zona demilitarizată (DMZ) ce separă cele două Corei.

Citește și : De ce îi este aproape imposibil Arabiei Saudite să se apere de atacurile cu drone, chiar dacă a investit enorm în apărare

În pofida anunţului unei relansări iminente a discuţiilor de către cei doi lideri în cadrul celei de-a treia întrevederi, negocierile se află în prezent într-un punct mort.

Începând cu luna iulie, Phenianul a testat de mai multe ori rachete cu rază scurtă de acţiune, lansări pe care autorităţile americane le-au calificat drept „provocări”, chiar dacă Donald Trump a adoptat în mod vizibil un ton conciliant.