DISTRIBUIȚI

Preşedintele SUA Donald Trump a respins joi informaţiile apărute în ziarul The New York Times potrivit cărora intenţiona să-l concedieze pe procurorul special Robert Mueller la sfârşitul anului trecut, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Mueller anchetează acuzaţiile privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Serviciile de informaţii americane au ajuns la concluzia că o astfel de ingerinţă a avut loc, dar Moscova neagă acest lucru.


Citeşte şi: Vladimir Putin îi cere premierul israelian Netanyahu să nu destabilizeze Siria

Robert Mueller investighează de asemenea dacă a existat o legătură între campania lui Trump şi Rusia, ceea ce preşedintele american a negat.

Trump l-a atacat în mod repetat pe procurorul special Robert Mueller şi miercuri a pus pe seama lui răcirea relaţiilor dintre Washington şi Moscova.

Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului The New York Times, Trump a încercat să-l concedieze pe Mueller în decembrie.

Citeşte şi: Oraşul sirian Douma este PĂZIT de poliţia militară rusă

Trump a negat joi aceste informaţii. ‘Dacă doream să-l concediez pe Robert Mueller în decembrie, aşa cum a relatat New York Times, l-aş fi concediat’, a scris el pe Twitter.

Un grup bipartizan de senatori a prezentat miercuri un proiect de lege pentru a-l proteja pe Mueller şi ancheta desfăşurată de acesta şi pe care Comitetul Judiciar al Senatului îl va examina săptămâna viitoare.