DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump şi-a anunţat intenţia de a participa la un miting electoral în statul Georgia, unde sunt programate pentru 5 ianuarie alegeri pentru cele două posturi de senatori şi pentru Camera Reprezentanţilor, transmite DPA, potrivit agerpres.   

Mitingul electoral din Georgia este primul astfel de eveniment după alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie câştigate de democratul Joe Biden, rezultat nerecunoscut de Donald Trump.


Citește și : Sri Lanka se pregăteşte să dea piept cu un alt ciclon puternic. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi!

Liderul american a evitat evenimentele publice în ultimele săptămâni şi, în puţinele apariţii pe care le-a avut, a refuzat să răspundă întrebărilor din partea presei.

Anunţul făcut de Trump, care indică faptul că mitingul ar urma să aibă loc în weekendul 5-6 decembrie, survine după săptămâni în care miliardarul republican a criticat procesul electoral din Georgia (sudul SUA), susţinând că au avut loc fraude şi că acest stat nu este capabil să organizeze un scrutin corect.

Mai mult, liderul de la Casa Albă i-a cerut guvernatorului statului Georgia, un republican, să anuleze cele două finale electorale programate pentru 5 ianuarie.

Citește și : Michel Barnier: Următoarele zile vor fi DECISIVE pentru un acord comercial cu UK

Dacă republicanii câştigă una dintre cele două curse electorale, atunci ei vor păstra controlul în Senat. Dacă democraţii îşi adjudecă victoria, atunci în camera superioară a Congresului ei îşi vor împărţi locurile în mod egal cu republicanii, iar balanţa va fi înclinată de votul vicepreşedintelui SUA.