DISTRIBUIȚI
Republican-American

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că va participa duminică la o videoconferinţă internaţională a donatorilor în sprijinul Libanului, devastat de explozia de proporţii de marţi de la Beirut, informează AFP, otrivit agerpres.

„Vom avea o videoconferinţă duminică împreună cu preşedintele (Franţei, Emmanuel) Macron, cu liderii Libanului şi cu liderii altor locuri din lume”, a scris Trump pe Twitter. „Toată lumea va ajuta”, a adăugat preşedintele american, care a menţionat că a vorbit vineri dimineaţă cu preşedintele Macron.


Citește și : Economia Chinei se redresează, exporturile au crescut neaşteptat în iulie

Şi instituţiile europene vor participa la această conferinţă a donatorilor organizată cu scopul de a mobiliza un ajutor umanitar de urgenţă pentru locuitorii Beirutului.

Un incendiu izbucnit marţi într-un depozit unde erau stocate de şase ani peste 2.700 de tone de azotat de amoniu în portul din Beirut a provocat o deflagraţie enormă care s-a soldat cu 154 de morţi, peste 5.000 de răniţi, zeci de dispăruţi şi sute de oameni rămaşi fără adăpost, potrivit ultimului bilanţ.

SUA au trimis trei avioane încărcate cu material medical, apă şi hrană, dar şi personal medical şi tehnicieni, a anunţat Donald Trump.

Citește și : România trimite 8 tone de materiale medicale în Liban, după explozia din Beirut