DISTRIBUIȚI

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat într-un interviu difuzat luni de Fox News că intenţionează să menţină o prezenţă „foarte puternică a serviciilor de informaţii în Afganistan şi după o retragere a trupelor americane, numind această ţară drept un „Harvard pentru terorişti”, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Chiar aş vrea să putem pleca din Afganistan”, a spus el pentru Fox News. „Problema este că această ţară pare a fi un laborator pentru terorişti. Eu îl numesc Harvard-ul pentru terorişti „, a adăugat el.


Citește și: Rebelii yemeniți au atacat un aeroport din Arabia Saudită. Nouă civili au fost răniți!

Chiar şi după retragerea trupelor americane, „aş păstra acolo o prezenţă puternică a serviciilor de informaţii (…). Vom lăsa o prezenţă puternică a serviciilor de informaţii, mult mai mult decât vă imaginaţi în mod normal, pentru că este foarte important „, a continuat preşedintele american.

Remarcile lui Trump au fost difuzate în momentul în care au fost anunţate discuţii între oficiali afgani şi talibani, duminică, în încercarea de a ajunge din nou la o soluţie politică şi de a pune capăt prezenţei militare americane în Afganistan.

Citește și: SUA ‘nu vor permite niciodată Iranului să dezvolte arme nucleare’