DISTRIBUIȚI
Perspectives Med

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a anunţat, vineri seară, că va apela la toate procedurile juridice de contestare a rezultatelor în statele decisive pentru rezultatul scrutinului prezidenţial, cerând transparenţă în numărarea voturilor, informează mediafax.

„Credem că poporul american are dreptul la transparenţă deplină în privinţa numărării voturilor şi validării alegerilor, iar aici nu mai este vorba de alegerile din anumite circumscripţii. Este vorba de integritatea întregului proces electoral. Noi am spus de la început că toate buletinele de vot exercitate legal trebuie numărate, iar cele ilegale nu ar trebui numărate, dar am întâmpinat la tot pasul rezistenţă faţă de acest principiu din partea democraţilor”, afirmă Donald Trump, potrivit unui comunicat oficial difuzat de Fox News.


Citește și : Biden, la un pas de a câștiga scrutinul prezidenţial din SUA

„Vom continua acest proces din toate punctele de vedere legale pentru a garanta că poporul american are încredere în sistemul nostru de guvernare. Nu voi renunţa niciodată la lupta pentru voi şi pentru naţiunea noastră”, a declarat Trump.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, are şanse mari să obţină confirmarea victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA. Echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive.

Citește și : Ministrul german al apărării a rămas CARANTINATĂ în biroul ei din Berlin