DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele american Donald Trump îl va primi, în acest weekend, pe omologul său brazilian Jair Bolsonaro, la proprietatea sa privată din Florida, relatează DPA şi Reuters, scrie agerpres.

Liderul de la Casa Albă le-a spus vineri jurnaliştilor că va lua cina cu Bolsonaro la Mar-a-Lago, precizând că vizita are loc la cererea liderului brazilian. Trump nu a oferit alte informaţii privind vizita privată.


Citește și : Peste 60 de angajaţi ai unui spital din Irlanda, în izolare autoimpusă din cauza epidemiei de coronavirus

Surse citate de Reuters au declarat anterior că încă se lucrează la organizarea întâlnirii, iar o persoană aflată la curent cu această chestiune a afirmat că Bolsonaro a declarat că Trump i-a telefonat.

Întâlnirea ar urma să fie închisă pentru presă, fără declaraţii publice, au declarat sursele citate.

Un program preliminar al vizitei lui Bolsonaro în SUA prevede că liderul brazilian se va afla în Florida de sâmbătă până marţi, timp în care se va întâlni cu un oficial militar de rang înalt, va participa la un seminar pentru investitori şi va vizita o uzină a fabricantului brazilian de avioane Embraer SA, mai scrie Reuters.

Trump şi Bolsonaro par să aibă o bună relaţie personală, fiind apropiaţi din punct de vedere al viziunilor politice, inclusiv în ceea ce priveşte naţionalismul, şi având amândoi personalităţi expansive în public, notează DPA.

Citește și : Peru confirmă primul caz de coronavirus

După ce Jair Bolsonaro şi-a început mandatul în ianuarie 2019, cele două state şi-au exprimat dorinţa de a-şi ameliora relaţia în ceea ce priveşte comerţul şi alte zone. Cu toate acestea, anul trecut Trump a ameninţat că va impune taxe vamale Braziliei, dar ulterior a dat înapoi.