DISTRIBUIȚI
Reuters

Convenţia Partidului Republican din SUA se va încheia joi noaptea. După ultimele discursuri, preşedintele Donald Trump urmează să accepte oficial nominalizarea drept candidat al partidului pentru un nou mandat la Casa Albă, din nou în tandem cu vicepreşedintele Mike Pence, transmite dpa, potrivit agerpres.

Trump va vorbi în direct în faţa publicului pe Peluza de Sud a Casei Albe. Convenţia desfăşurată la Charlotte, în statul Carolina de Nord, l-a desemnat în unanimitate drept candidat încă de luni, în prima din cele patru zile ale evenimentului. Din cauza epidemiei de coronavirus nu s-au organizat adunări numeroase.


Citește și : Barnier: Trebuie să avem un acord post-Brexit până în jurul datei de 31 octombrie

Înainte de discurs, preşedintele urma să viziteze Agenţia Federală de Management al Urgenţelor, pentru a fi informat despre evoluţia uraganului Laura, unul din cele mai puternice din ultimele decenii, care a lovit joi statul Louisiana. În acelaşi timp, în SUA continuă protestele împotriva violenţei şi rasismului poliţiei, după ce Jacob Blake, un bărbat de culoare, a fost împuşcat de poliţişti la Kenosha, în statul Wisconsin.

Pence şi-a ţinut discursul de acceptare a nominalizării încă de miercuri, susţinând forţele de ordine şi promiţând restabilirea legii pe străzi. El a continuat o temă din zilele precedente: atacul la adresa fostului vicepreşedinte Joe Biden, acum contracandidat al lui Trump din partea Partidului Democrat. Pence l-a prezentat pe Biden ca pe un socialist radical şi le-a transmis compatrioţilor săi: „Nu veţi fi în siguranţă în America lui Joe Biden”.

Joi se va mai adresa electoratului republican Ivanka Trump, fiica preşedintelui. Alţi membri ai familiei au încercat deja să îmbunătăţească imaginea lui Trump.

Citește și : Comisarul european pentru comerţ, Phil Hogan, a demisionat pe fondul scandalului COVID-19

Convenţia republicană a urmărit să pună accentul pe economie, un domeniu în care preşedintele stă relativ bine – sau cel puţin stătea, înainte de criza coronavirusului. Economia americană este acum în recesiune, cu procentaj al ratei şomajului de ordinul zecilor.