DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele SUA, Donald Trump, le-a atribuit joi seară liderilor Partidului Democrat blocajul agenţiilor guvernamentale federale, denunţând un presupus complot pentru a obţine victoria în scrutinul prezidenţial din anul 2020, relatează site-ul Politico.com, potrivit mediafax.

„Blocajul guvernamental se întâmplă doar din cauza scrutinului prezidenţial din anul 2020. Democraţii ştiu că nu pot câştiga în contextul tuturor realizărilor mele, astfel că blochează tot ce ţine de zid şi de securitatea la frontieră (…). Pentru ei, este vorba strict despre politică!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.


Citește și : Trump a tunat: Nu-mi pasă de Europa!

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de două săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere cinci miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.

Donald Trump, un politician republican, a anunţat deja intenţia de a candida în scrutinul prezidenţial din anul 2020.

În Partidul Democrat au semnalat intenţii de a candida la preşedinţia SUA senatoarea Elizabeth Warren, John Delaney, membru al Camerei Reprezentanţilor, senatorul Bernie Sanders şi fostul congresman Beto O’Rourke.

Citește și : ONU condamnă atacul cu pietre asupra convoiului premierului palestinian Rami Hamdallah