DISTRIBUIȚI
The Atlantic

Preşedintele SUA, Donald Trump, a descris luni pe Twitter transferul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim drept ‘o zi mare pentru Israel’, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Ne pregătim pentru ceremonia de la ora 09:00. O zi mare pentru Israel !’, a scris Trump pe reţeaua de socializare. El a menţionat în acelaşi mesaj că postul de televiziune Fox, pe care-l urmăreşte în fiecare dimineaţă, va transmite în direct ceremonia care se va desfăşura la Ierusalim.


Vezi şi: Ciocniri violente între palestinieni şi israelieni înainte de deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim. 16 oameni au fost ucişi – VIDEO

La evenimentul care începe la ora 16.00 ora locală (şi ora României), printre sutele de demnitari participanţi se vor număra fiica cea mare a lui Trump, Ivanka Trump, împreună cu ginerele preşedintelui american, Jared Kushner. Rămas la Washington, liderul de la Casa Albă va transmite un mesaj video în timpul ceremoniei.

Transferul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim are loc în ziua în care este sărbătorită a 70-a aniversare a creării statului Israel.