DISTRIBUIȚI
Former President Donald Trump at his Mar-a-Lago resort in Palm Beach, Fla., on Jan. 31, 2022. (The Epoch Times)

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost sâmbătă ţinta a numeroase critici atât din partea Casei Albe, cât şi a unei părţi din tabăra sa, pentru că a cinat săptămâna aceasta cu rapperul Kanye West şi cu un Nick Fuentes, cunoscut pentru răspândirea ideilor supremaţiei albe, informează AFP, potrivit agerpres.   

Kanye West, care se autointitulează Ye, se află în centrul unei serii de controverse, printre altele pentru că a publicat pe reţelele sale de socializare afirmaţii denunţate ca fiind antisemite.


Citește și : Şefii de guvern din Polonia şi Lituania promit ajutor Ucrainei în cursul unei vizite la Kiev

Donald Trump, candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, a confirmat că a luat masa cu Kanye West la reşedinţa sa din Florida, Mar-a-Lago, atrăgându-şi imediat critici din partea clasei politice americane.

„Intoleranţa, ura şi antisemitismul nu au loc în America, inclusiv la Mar-a-Lago”, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates.

În centrul controversei se află şi participarea la această cină a lui Nick Fuentes, 24 de ani, cunoscut pentru răspândirea ideilor supremaţiei albe în podcasturile sale. Potrivit organizaţiei americane care luptă împotriva antisemitismului, Anti Defamation League (ADL), tânărul ar fi pus la îndoială inclusiv existenţa Holocaustului.

Rugat să comenteze, preşedintele Joe Biden a refuzat să exprime un punct de vedere: „Nici nu vreţi să ştiţi ce cred eu despre asta”, a spus el.

Criticile au venit şi din tabăra republicană a lui Donald Trump.

„Orice întâlnire, chiar de curtoazie, cu un antisemit precum Kanye West şi un gunoi precum Nick Fuentes este inacceptabilă”, a spus David Friedman, fostul său ambasador în Israel. „Vreau să îi spun prietenului meu Donald Trump că este mai bun de atât”, a scris el pe Twitter.

Citește și : Preşedinta Ungariei la Kiev: Cei în nevoie se pot baza întotdeauna pe unguri

Fostul preşedinte republican s-a apărat pe reţeaua sa de socializare, asigurând că masa a fost „rapidă” şi „fără evenimente”. Donald Trump a susţinut că „s-a înţeles foarte bine’ cu Kanye West şi că acesta nu a făcut „nicio afirmaţie antisemită”. A mai precizat că rapperul „a apărut cu trei dintre prietenii săi, despre care nu ştiam nimic”. „Nu îl cunoşteam pe Nick Fuentes”, a reiterat el într-o altă postare.

Intervievat de AFP în 2017, după participarea sa la un miting de extremă dreaptă din Charlottesville, Nick Fuentes a vorbit despre lupta sa împotriva „imigraţiei în masă” şi a „multiculturalismului”.