DISTRIBUIȚI

Preşedintele american, Donald Trump, consideră că Beijingul „complică lucrurile” în ce priveşte dosarul nord-coreean, în timp ce negocierile între Washington şi Phenian sunt în impas, transmite AFP, potrivit agerpres.

„China complică foarte mult lucrurile în privinţa relaţiei cu Coreea de Nord”, a declarat miercuri Trump, reafirmând totodată că el are „o relaţie fantastică” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe care l-a întâlnit la mijlocul lunii iunie în Singapore.


Citește și: Incendiu la bordul unui feribot din Grecia. Sute de pasageri au fost evacuați

„O parte a problemei cu Coreea de Nord este legată de diferendele comerciale cu China”, a continuat el, reafirmând voinţa sa de a revizui natura legăturilor comerciale dintre Washington şi Beijing.

„Vom vedea ce se va întâmpla (cu Coreea de Nord), dar trebuia să acţionez asupra Chinei în ce priveşte comerţul deoarece era cu adevărat nedrept pentru ţara noastră”, a arătat liderul de la Casa Albă, deplângând faptul că predecesorii săi „au închis ochii” în acest dosar.

„I-am cerut secretarului de stat Mike Pompeo să nu meargă în Coreea de Nord în acest stadiu, pentru că am sentimentul că nu facem suficiente progrese în domeniul denuclearizării Peninsulei Coreene”, a scris vineri pe Twitter preşedintele Statelor Unite, anunţând anularea vizitei.

Citește și: Iranul a arestat zeci de spioni infiltrați în agențiile de stat