DISTRIBUIȚI
AP

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că trimiterea de forțe militare în Venezuela este „o opțiune” care este luată în calcul, și a anunțat că a respins propunerea la o întrevedere bilaterală formulată de omologul său venezuelan, Nicolas Maduro, informează postul CNBC, potrivit mediafax.

„Desigur, este ceva care este – este o opțiune”, a declarat Trump, într-un interviu ce urmează să fie difuzat duminică de postul CBS.


Citește și: Parisul îl va recunoaște pe Guaido dacă Maduro nu anunță alegeri prezidențiale până duminică noaptea

Trump a mai spus că, în urmă cu câteva luni, Maduro a propus o întrevedere, însă a refuzat.

„Am respins-o pentru că suntem foarte departe în acest proces”, a afirmat liderul de la Casa Albă, adăugând: „Deci, cred că procesul se desfășoară – proteste foarte, foarte mari”.

Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Citește și: Bilantul catastrofei din Brazilia creste: 121 de morţi şi peste 200 de dispăruți