DISTRIBUIȚI
twitter

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri seară că nu are nevoie de un acord comercial cu Beijingul înaintea scrutinului prezidenţial programat în SUA în 2020, informează CNBC, potrivit mediafax.

Întrebat dacă are nevoie de un acord comercial cu China, Donald Trump a declarat: „Nu, nu cred că am nevoie înaintea alegerilor”.


„Cred că oamenii ştiu că noi facem o treabă foarte bună”, a adăugat Donald Trump, referindu-se la starea economiei SUA şi a armatei.

Citește și : Nicolas Maduro va efectua curând o vizită în Rusia (Kremlin)

„China este afectată foarte rău. Noi nu suntem, noi nu suntem afectaţi”, a subliniat Donald Trump, părând să revină asupra declaraţiilor de săptămâna trecută, când pleda pentru un acord comercial „interimar” cu Beijingul. „Vrem un acord complet, nu vreau un acord parţial”, a argumentat Trump.

Liderul de la Casa Albă a precizat că relaţia sa cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, este puternică. „Acum avem o mică disensiune”, a apreciat Trump.

Statele Unite au impus o serie de taxe vamale pentru importurile din China, Beijingul introducând măsuri similare în contextul disputelor comerciale.

Citește și : Trump denunţă ca ‘ridicole’ acuzaţiile că ar fi avut o conversaţie ‘riscantă’ cu un lider străin