DISTRIBUIȚI
The New York Times

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat marţi că nu a fost testat pentru coronavirus, afirmând că nu are simptome ale bolii şi că a fost examinat de către medicul de la Casa Albă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Nu cred că este o mare problemă. Aş face testul. Nu cred că este cazul … mă simt extrem de bine. Mă simt foarte bine”, a declarat Trump în prezenţa jurnaliştilor, la Capitoliu, după întâlnirea cu republicanii din Senat privind măsuri de răspuns la coronavirus.


Citește și : Cifre alarmante: Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a crescut cu 168 într-o singură zi

Chiar dacă boala respiratorie se răspândeşte în ţară, preşedintele american Donald Trump nu a efectuat un test pentru noul coronavirus, a anunţat luni Casa Albă, citată marţi de DPA.

Trump nu a fost testat pentru COVID-19, boala provocată de virus, întrucât nu a avut niciun contact strâns prelungit cu nimeni despre care s-a confirmat că a contractat virusul şi niciun fel de simptome, a declarat purtătoarea de cuvânt Stephanie Grisham într-un comunicat.

Donald Trump a ignorat anterior cererile de a efectua testul pentru coronavirus, în urma informaţiilor că un participant la o conferinţă a conservatorilor a fost testat pozitiv, un eveniment la care preşedintele american şi alţi republicani importanţi au luat de asemenea parte la sfârşitul lunii februarie.

Citește și : OMC a suspendat toate reuniunile după depistarea unui caz de coronavirus în rândul personalului său