DISTRIBUIȚI
Salon

Preşedintele american Donald Trump a lansat un nou atac asupra procurorului special Robert Mueller, cel care a coordonat investigaţia privind posibile legături între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump la alegerile din 2016. Preşedintele l-a descris pe Mueller ca fiind o persoană „foarte confuză”, relatează BBC, scrie news.ro.

Trump a afirmat că Mueller a dorit să fie directorul FBI însă a fost refuzat de preşedintele american.


Trump a precizat şi că cei doi au avut o dispută „de afaceri”.

Citește și : Tensiunile dintre Belgrad şi Pristina se ampifică : Premierul Serbiei, persona non-grata în Kosovo

Miercuri, Mueller a subliniat din nou că ancheta sa nu a ajuns la concluzia că Trump ar fi nevinovat privind obstrucţionarea justiţiei. Declaraţiile sale i-au determinat pe unii democraţi să ceară suspendarea din funcţie a lui Trump.

Joi dimineaţă, Trump a declarat la Casa Albă că suspendarea este „un cuvânt murdar şi dezgustător”.

El a afirmat că Mueller a fost un „Never Trumper”, făcând referire la criticii săi din Partidul Republican în timpul campaniei din 2016 şi că investigaţia procurorului a fost „o hărţuire uriaşă a preşedinţiei”.

Chiar înainte să se urce la bordul unui elicopter pentru a se deplasa în Colorado pentru a vorbi în faţa unor absolvenţi ai şcolii militare, Trump a afirmat: „Mueller nu ar fi trebuit numit niciodată. A dorit să fie şeful FBI şi nu a reuşit şi apoi a fost ales ca procuror special”.

Trump a făcut referire şi la o dispută „de afaceri” dintre el şi Mueller.

Într-o postare de pe Twitter de joi, Trump a părut să recunoască pentru prima oară că Moscova a jucat un rol în alegerile din 2016.

Citește și : John Bolton avertizează: Cred că amenințarea din partea Iranului încă există

„Rusia, Rusia, Rusia! Asta e tot ce am auzit la începutul acestei vânători de vrăjitoare .. iar acum Rusia a dispărut pentru că nu am avut nimic de-a face cu faptul că Rusia m-a ajutat”, a scris Trump.

La Casa Albă, el a afirmat, însă: „Nu, Rusia nu m-a ajutat să câştig. Ştiţi cine m-a ajutat? Eu. Rusia nu m-a ajutat deloc”.