DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că a avut „o întâlnire incredibilă” cu emisarul nord-coreean Kim Yong Chol și că cele două țări au făcut progrese importante, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Casa Albă a anunțat în urma întâlnirii dintre Donald Trump și Kim Yong Chol un al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, programat pentru finalul lunii februarie.


Citește și : Summit Trump – Kim. Locul celei de-a doua întâlniri a fost stabilit

„A fost o întâlnire incredibilă. Am decis să ne întâlnim, cel mai probabil la finalul lunii februarie. Am ales și o țară, dar vom anunța asta mai târziu. Kim Jong-Un așteaptă cu nerăbdare această întâlnire, și eu la fel. Am făcut progrese importante, care nu au fost raportate de presă”, a declarat Donald Trump.

În pofida comentariilor președintelui american, nu există dovezi privind avansarea procesului de denuclearizare al Coreei de Nord, lucru esențial pentru ridicarea sancțiunilor impuse de Statele Unite.

Donald Trump nu a oferi informații privind țara în care va avea loc summitul din februarie, dar Vietnam este considerată una dintre principalele opțiuni.

Citește și : BUDAPESTA: Câteva mii de persoane au protestat faţă de politicile Guvernului Viktor Orban