DISTRIBUIȚI
The Independent

Critici severe la adresa lui Donald Trump au fost formulate săptămâna aceasta de senatorul republican Ben Sasse, care l-a calificat drept un lider ‘mediocru’ şi i-a prezis înfrângerea la alegerile din 3 noiembrie, într-o înregistrare făcută publică de media din SUA, informează vineri AFP, scrie agerpres.

‘Sunt multe subiecte asupra cărora noi nu suntem de acord’, a subliniat Ben Sasse, senator de Nebraska, întrebat miercuri despre relaţiile sale cu preşedintele american în cadrul unei conferinţe cu alegătorii săi.


Citește și : Un gigant farma va cere autorizarea imediată a vaccinului său după alegerile din SUA

În privinţa acestor teme, miliardarul este ‘mediocru, nu doar ca republican, ci şi ca american’, a spus el.

Cu trei săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale, o înfrângere a lui Donald Trump ‘pare probabilă’ în faţa democratului Joe Biden, a apreciat Ben Sasse, care şi-a exprimat temerea faţă de o ‘baie de sânge în Senat pentru republicani’, care controlează în prezent camera superioară a Congresului.

În această înregistrare dezvăluită iniţial de publicaţia online conservatoare Washington Examiner, senatorul conservator, care nu l-a susţinut pe Trump nici în 2016, enumeră o lungă listă de critici.

În mod special, senatorul Ben Sasse a criticat permisivitatea lui Donald Trump faţă de dictatori, referindu-se la relaţiile bune stabilite cu preşedintele chinez Xi Jinping.

‘Modul în care îi ignoră pe uiguri care literalmente se află în lagăre de concentrare în Xinjiang. El nu a ridicat un deget în numele locuitorilor Hong Kongului’, a exclamat senatorul, adăugând:’ În prezent, SUA îşi trădează cu regularitate aliaţii, sub conducerea sa’.

În politica internă, Ben Sasse a criticat ‘modul în care el tratează femeile şi cum aruncă banii pe fereastră. El râde de evanghelişti pe la spatele lor, familia sa a profitat de preşedinţie ca de o oportunitate comercială, a cochetat cu suprematiştii albi’, a adăugat acesta.

Citește și : Referendum în Ucraina pentru legalizarea cannabisului și reducerea numărului de parlamentari

Sasse, un conservator religios, a criticat de asemenea modul în care a fost gestionată pandemia de coronavirus, pe care – spune el – preşedintele american ‘a refuzat luni de zile să o ia în serios’.

‘Eu nu cred că modul în care el a gestionat criza de COVID-19 a fost rezonabil, responsabil sau corect’, a conchis senatorul republican.