DISTRIBUIȚI
Reuters

Statele Unite investesc masiv în dezvoltarea de tehnologii inovatoare care să le permită cetăţenilor să fie competitivi, a declarat preşedintele Donald 7la Forumul Economic de la Davos (Elveţia), menţionând sistemele de inteligenţă artificială, calculatoarele cuantice şi tehnologia 5G, scrie agerpres.

„Ca parte centrală a angajamentului nostru de a construi o societate integratoare, am creat Consiliul Naţional al Angajatului American. Vrem ca fiecare cetăţean, indiferent de vârstă şi de situaţie, să dobândească abilităţi noi pentru a putea fi competitiv şi a avea succes în locurile de muncă de mâine. Acest lucru include sisteme industriale esenţiale precum inteligenţa artificială, computerele cuantice şi tehnologia 5G”, a declarat Donald Trump, potrivit Casei Albe.


Citește și : Administrația Trump vrea să stopeze fenomenul ‘turismului maternal’

„Continuăm să îmbrăţişăm tehnologia, nu să ne ferim de ea. Atunci când oamenii sunt liberi să inoveze, milioane de persoane vor trăi mai mult, vor avea vieţi mai fericite şi mai sănătoase”, a precizat liderul de la Casa Albă.

„De ani întregi, America a arătat lumii că drumul spre un viitor mai prosper începe prin plasarea angajaţilor pe primul loc, prin alegerea creşterii economice şi prin libertatea acordată antreprenorilor de a-şi pune în practică visurile”, a subliniat preşedintele SUA.

Citește și : Pelosi acuză Senatul SUA că încearcă ascunderea adevărului în procesul contra lui Trump