DISTRIBUIȚI
AP

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a numit „războiul care se intensifică rapid în Ucraina ca fiind o risipă tragică de vieți”. El a mai susținut că, dacă ar fi președinte, ar putea „încheia acest război oribil în 24 de ore de negocieri”. În opinia sa, acest conflict nu ar fi izbucnit niciodată dacă el ar fi fost în fruntea Statelor Unite, scrie LE VIF, potrivit RADOR.

Recent, Donald Trump i-a cerut succesorului său Joe Biden să „oprească acest război fără sens și să nu-l intensifice furnizând tancuri Ucrainei”. Potrivit acestuia, amenințarea unui conflict nuclear există dacă situația din Ucraina escaladează și mai mult, subliniind că „întâi vin tancurile, apoi vin armele nucleare”.


Citeşte şi: Aniversare înecată într-o baie sânge în Africa de Sud (VIDEO)! Opt oameni au murit! – Black News

Afirmaţiile sale vin imediat după decizia Washingtonului de a trimite mai mult de treizeci de tancuri Abrams M1în Ucraina. Potrivit Rusiei, livrările recent anunțate de arme americane și germane către Ucraina sunt o dovadă în plus că țările NATO sunt direct implicate în luptă, Moscova acuzând Occidentul că dorește doar să alimenteze războiul.

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a vorbit despre o „provocare rușinoasă”, evocaând livrările de tancuri către Ucraina. „Este clar că Statele Unite vor să provoace o înfrângere strategică Rusiei”, a adăugat el.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în regiunea uigurilor din China – Black News

La rândul său, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat, în cadrul reuniunii Consiliului Europei la Strasbourg, săptămâna aceasta, că „țările Europei sunt în război cu Rusia, nu între ele”, provocând furia Moscovei.