DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin, într-o discuţie telefonică, despre ideea sa de a organiza un summit extins al Grupului celor mai dezvoltate şapte ţări ale lumii la sfârşitul acestui an, cu o posibilă invitaţie pentru Rusia, a anunţat luni Kremlinul, transmite Reuters, scrie news.ro .

Trump a declarat sâmbătă că va amâna un summit al G7 pe care spera să îl organizeze luna viitoare până în septembrie sau mai târziu şi că doreşte să extindă lista invitaţi pentru a include Australia, Rusia, Coreea de Sud şi India.


Citește și : Relaxare PRUDENTĂ în Spania! Muzeul Guggenheim și-a redeschis porțile

Marea Britanie şi Canada s-au exprimat de atunci împotriva ideii de readmisie a Rusiei la un forum din care a fost exclusă în 2014, după ce Moscova a anexat regiunea Crimeea din Ucraina.

Moscova a anunţat luni că a căutat să afle mai multe detalii înainte de a răspunde.

Cei doi lideri au discutat şi despre acordul OPEC + cu privire la reducerea producţiei de petrol şi măsuri pentru combaterea coronavirusului.

Citește și : Sadiq Khan vrea extinderea perioadei de tranziție post-Brexit

Putin i-a mulţumit lui Trump pentru livrarea de ventilatoare din SUA, şi l-a felicitat pentru prima lansare spaţială a astronauţilor NASA de pe pământ american din ultimii nouă ani.