DISTRIBUIȚI
France 24

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său francez Emmanuel Macron au convenit joi, în cadrul unui apel telefonic, că reuniunea G7 ar trebui să fie organizată „în persoană”, într-un viitor apropiat, conform informaţiilor date publicităţii de Casa Albă, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele Trump a anulat în luna martie întâlnirea liderilor G7, programată să se desfăşoare pe 10 iunie în Statele Unite, în contextul în care pandemia noului coronavirus a determinat restricţionarea călătoriilor internaţionale.


Citește și : Coreea de Sud LIMITEAZĂ numărul de elevi în şcoli

Săptămâna trecută, preşedintele Trump a spus că încearcă să reia ideea unei reuniuni cu participare „în persoană” deoarece aceasta ar transmite mesajul că lumea revine la normal. El a propus organizarea conferinţei la reşedinţa prezidenţială de la Camp David din Maryland.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe Robert O’Brien a declarat duminică că, în cazul organizării unei reuniuni G7 cu participare „în persoană”, aceasta va avea loc la sfârşitul lunii iunie.

Citeşte şi: Trump a semnat ordinul ce loveşte în plin reţelele sociale

Preşedintele francez Emmanuel Macron este deschis să călătorească în SUA pentru întâlnirea G7 dacă situaţia epidemică a COVID-19 o permite, a declarat un oficial al administraţiei prezidenţiale de la Paris săptămâna trecută.

G7 este format din SUA, Italia, Japonia, Canada, Franţa, Germania şi Marea Britanie, precum şi Uniunea Europeană.